top of page

Samen veerKRACHTig

Elk jaar van 1 tot 10 oktober gaat de week van de geestelijke gezondheidszorg door, met dit jaar als thema 'Samen veerKRACHTig'. Deze 10-daagse wordt georganiseerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met de Logo's & Te Gek?!, met als doel om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. Hiermee wordt afgeteld naar 10 oktober: 'World Mental Health Day' of de internationale dag van de geestelijke gezondheid.


Het thema van dit jaar sluit aan bij het deel van de geluksdriehoek dat draait om ‘Jezelf kunnen zijn’. Hier gaat het erom dat je jezelf kunt aanvaarden en een positieve houding kunt aannemen over jezelf – ook in relaties met anderen. Je kent jezelf (Wie ben ik? Waar ben ik trots op?). Vanuit die aanvaarding kan je gemakkelijker een richting kiezen in het leven (Wat wil ik? Wat is mijn doel? Wat maakt mijn leven waardevol?). Je kunt min of meer je eigen weg volgen, zonder dat je je laat leiden door sociale druk. Je hebt controle over je gedachten en gedrag. Dat laat je toe om open te staan voor nieuwe ervaringen. (Bron: Inspiratiegids 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2023 - VIGEZ)


Samen kunnen we elkaars kracht ontdekken en elkaars veerkracht versterken. Het bespreekbaar

maken van mentale problemen is heel belangrijk, wetende dat je er niet alleen voor staat. En niet te vergeten, het mooiste dat je kunt worden is jezelf!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page